bh maat

Waarom je bh maten precies opmeten?

Wehkamp bh's cup AA - K Shop now
Lascana bikini's vanaf cup AA Shop now
Otto cup AA - J Shop now
Sapph sexy bh's t/m cup G Shop now
bol.com meer dan 40 lingerie merken! Shop now


Waarom moet ik mijn bh maten zo precies opmeten?

Regelmatig krijg ik de vraag ‘waarom moet ik mijn bh maten nu zo precies opmeten?’.

Wat maakt die ene centimeter meer of minder nu eigenlijk uit? Moet het nu zo precies?

Het antwoord is: ja. 

bh maat opmeten
Het meten van je bh maat komt precies

Waarom is precies meten nu zo belangrijk? In deze blog laat ik een voorbeeld zien wat een centimeter verschil kan betekenen voor jouw bh maat.

Het kan bijvoorbeeld betekenen dat je in plaats van bh maat 80B beter bh maat 85A kan dragen. Het kan zijn dat je op een tussengrens van een bandmaat zit. 

Als dit je helemaal niets zegt is deze blog zeker voor jou.

 

Ontdek of jij op een tussengrens van twee maten zit

Een centimeter meer of minder bij je bandmaat of bij je cupmaat kan betekenen dat je een andere bh maat nodig hebt!

Er zijn nog altijd veel vrouwen die niet de juiste bh maat dragen, en dit zelf ook zo ervaren. Maar toch gaan we soms door met iets wat we nu eenmaal gewend zijn. Zoals het dragen van een bh die eigenlijk helemaal niet lekker zit en ons niet goed ondersteunt.

vrouw doet haar bh band vast
Twijfel je over je bh maat? Regelmatig meten is geen overbodige luxe

Ik ben ervan overtuigd, dat als vrouwen hun eigen maten leren kennen, ze veel beter weten welke bh maat of maten geschikt voor hun zijn. En dat maakt shoppen leuker, makkelijker en houd je zelf de regie.

Lees meer over het opmeten van je bh maat en bekijk de 4 stappen naar jouw bh advies maat.

Neem een rustig moment en ga voor de spiegel staan met je meetlint (bestel ‘m bijvoorbeeld bij de Hema).

 

Welke bandmaat moet ik kiezen als ik twijfel tussen twee maten?

Als je kunt kiezen uit twee bandmaten kies je vaak wat je zelf het meest comfortabel vind. Maar vergeet niet dat de bandmaat niet te los mag zitten omdat de bh dan niet voldoende steun geeft.

 

Voorbeeld 

Stel je meet de onderwijdte bij jezelf op 77 tot 78 centimeter. Als je kijkt naar de bh maat tabel zit je op de bovengrens van bandmaat 75 en aan de ondergrens van bandmaat 80.

Je kiest voor een bh in maat 75B. De cup zit mooi, maar je merkt dat de bh bandmaat je toch te strak zit en kiest voor 80B. Het gevolg is dat de bandmaat dan inderdaad ruimer is. Maar als je een bandmaat groter kiest verandert tegelijk de cup grootte mee (cupmaat van 80B is gelijk aan die van een 75C).

Je moet in dit geval kiezen voor een bh maat 80A, hiermee wordt de bandmaat ruimer en behoud je de cup grootte die je ook had bij bh maat 75B.

 

Moet ik ook per se zelf mijn bh maten precies opmeten?

Het hoeft natuurlijk niet. Als je je graag laat opmeten in een lingeriewinkel én tevreden bent over je bh maat? Dat is super!

Maar ik kom ook vrouwen tegen met een verkeerde bh maat die zich hebben laten opmeten in een lingeriewinkel.

bh maat opmeten in lingeriewinkel
Meet je maten zelf of laat je opmeten in een lingerie winkel

Mijn advies? Heb je twijfel of je huidige bh maat wel bij je past? Pak dan zelf een meetlint en ga aan de slag. Het kost je niet veel tijd. Als je liever naar een lingeriewinkel gaat voor advies, laat dan gerust je maten nog eens opnieuw opmeten. 

Het is zoveel leuker shoppen als je weet of jouw onderwijdte op een tussengrens van bandmaten zit. Want dan kun je immers meerdere maten gaan passen.

Bh merken kunnen verschillen qua maatvoering. Soms valt een merk wat groter of kleiner. Kies makkelijker een alternatieve maat met de kennis van jouw specifieke maten.

 

Past elke vrouw meerdere bh maten?

Dit hoeft niet zo te zijn. Misschien val je heel mooi in een bandmaat en cupmaat en kun je makkelijk slagen. Als je lichaamsvorm niet veel verandert kan het zelfs zo zijn dat je je hele leven dezelfde bh maat zult hebben.

bh maat calculator
Voor elke vrouw áltijd een passende bh!

Echter. Voor een groot deel van de vrouwen gaat dit niet op.

Velen van ons zitten op een tussengrens tussen 2 maten. Daarbij komt dat onze lichaamsmaten – en dus ook onze borsten – nogal eens kunnen veranderen gedurende ons leven.  Regelmatig opnieuw meten is voor de meeste vrouwen geen overbodige luxe, maar noodzakelijk. 

Zelf heb ik 3 verschillende bh maten in mijn lingerielade. En alle passen mij goed. Ik heb geleerd welke bandmaten mij passen. Afhankelijk van het model van de bh en het merk maak ik hierin soms een andere keuze.

En zoals je nu weet verandert de cupmaat automatisch in grootte als je een andere bandmaat kiest. Als je dezelfde cup grootte wilt behouden zul je dus ook je cupmaat moeten aanpassen als je een andere bandmaat kiest. 

Heb je je maten opgemeten? Check ze dan in de bhmaat calculator. Varieer eens met een centimeter meer of minder bij de calculator en meet je zelf vaker achter elkaar. Pas dan zul je ontdekken welke bh maat of bh maten jij kunt gaan passen.

 


Bereken nu je maat met de bhmaatcalculator
lascana sale badmode

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *