Je eerste bh kopen, hoe dan?

Wehkamp bh's cup AA - K Shop now
Lascana bikini's vanaf cup AA Shop now
Otto cup AA - J Shop now
Sapph sexy bh's t/m cup G Shop now
bol.com meer dan 40 lingerie merken! Shop now


Als je een eerste ‘echte’ bh wilt kopen, is dit een bh met voorgevormde cups. De cups zijn vaak voorzien van een lichte padding, maar dat hoeft niet. Ook kan de bh een flexibele beugel hebben, maar ook kan je kiezen voor een bh zonder beugel.

  • Uit welke bh tiener maten kan ik kiezen?
  • Hoe weet ik welke maat mij past?
  • Waar kan ik mijn bh het beste kopen?
Uit de collectie Boobs & Bloomers, cups AA – B (bol.com)

Bekijk collectie meisjes bh’s (bol.com)


Welke tiener bh maten zijn er?

Als we het hebben over een bh, bedoel ik hier niet een bh top in bijvoorbeeld xs of s. Bij een tiener bh kan je kiezen uit cupmaten. Je kunt zeggen dat hoe groter je borsten zijn, hoe groter de cup is die je nodig hebt.

Tiener bh’s beginnen bij cup AA en gaan, afhankelijk van het merk, door tot cup B of C.

Bij beginnende borsten of kleine borsten zou het prima kunnen zijn dat je een AA cup nodig hebt. Er zijn ook veel volwassen vrouwen die een cup AA dragen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je eerste bh een cup B of C moet zijn. Meisjes en vrouwen zijn allemaal uniek en zo ook de grootte van onze borsten.

Lees meer over welke kleine cupmaten er nu zijn en wat is klein? »


Hoe weet ik welke bh maat bij mij past?

Om je bh maat te bepalen hebt je twee maten nodig. Dit kun je prima zelf opmeten. Met deze 2 maten zoek je vervolgens in een bh maat tabel de bijbehorende bh maat op. Je kunt ook de handige bh maat calculator hiervoor gebruiken.

Misschien helpt iemand je bij het uitkiezen van jouw bh. Helemaal prima. Of je het nu alleen of samen doet, het opmeten van jouw maten is waarmee je moet beginnen. 

Er zijn eigenlijk maar 3 stappen. 

stap 1  je onderwijdte opmeten

stap 2  je bovenwijdte opmeten

Je hebt een meetlint nodig en een spiegel om te kijken of je het meetlint goed horizontaal houdt. Heb je geen meetlint of rolmaat in huis? Kijk dan even bij bol.com of loop even bij de Hema naar binnen.

opmeten van je eerste bh

Meet je onderwijdte (onder je borsten) en noteer het aantal centimeters. (Trek het meetlint redelijk strak.)

Meet je borstomvang. Doe de centimeter over het volste gedeelte van je borsten. Noteer hiervan ook het aantal centimeters. (Doe het meetlint losjes over je borsten en tepels.)

Stap 3 Zoek vervolgens in de bh maat tabel op welke bandmaat je hebt en welke cupmaat. Of gebruik de handige bh calculator.

Let op! Het kan zijn dat je op een tussengrens zit tussen bijvoorbeeld twee bandmaten of twee cupmaten. Als je een bandmaat groter kiest bedenkt dan wel dat de cupmaat dan automatisch ook groter wordt. Een bh in 75A heeft een grotere cupmaat dan een bh in 70A.  

eerst bh maat tabel

Heb je een grotere cup? Gebruik dan de bh calculator (berekent cupmaat AAA – O)

Mijn advies is wat vaker achter elkaar te meten, zo krijg je hierin handigheid. Vergelijk telkens je uitkomsten.


Waar kan ik mijn eerste bh kopen?

Merken die je zeker vaak zult tegenkomen zijn: Boobs & Bloomers, Whkmp’s own, Petite Fleur, Bench., s. Oliver, Lascana, Esprit, Ten Cate en Hema. Bekijk hier de padded tiener bh’s van de Hema »

Als je je bh maat weet is het dus vervolgens een kwestie van kiezen. Je persoonlijke smaak is wat telt. Het is handig om meerdere bh’s te hebben, zodat je kunt afwisselen. Zo zul je tijdens sport een andere bh willen dan de bh die je draagt onder een zomerjurkje.

Wist je trouwens dat het goed is om je bh’s af te wisselen bij het dragen? Op deze manier kan de elastische stof van je bh tot rust komen en zich herstellen. 

Bekijk collectie meisjes bh’s (bol.com)

.

De 4 mooiste merken kinder bh’s zien? Bekijk ze in dit artikel over Wkmps’own, Boobs & Bloomers, Ten Cate en Woody. Bekijk de bh’s van deze merken »


Bereken nu je maat met de bhmaatcalculator
lascana sale badmode

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *