kleine cupmaat

Bh kleine maten

Bh kleine maten voor de petite ladies

Bh kleine maten, hoe zit het nu eigenlijk met de petite sizes?

Borsten zijn er in alle soorten en maten. Kijk maar eens om je heen. Niemand is gelijk. Dit is echt zo.

Media doet ons soms misschien anders geloven. Borsten lijken alsmaar groter te worden of vrouwen lijken vooral de wens te hebben voor (nog) grotere borsten.

Maar er zijn nog altijd (en zullen er altijd zijn) veel vrouwen met kleine borsten. Persoonlijk denk ik dat we een hele nieuwe planeet kunnen vullen met petite ladies. En ja, ook lingerie voor kleine borsten verdient de aandacht. En gelukkig wordt mooie lingerie voor de kleinste borsten ook steeds normaler, net zoals kleine borsten dat zelf zijn.

bh kleine maten

Heb je kleinere borsten dan val je automatisch in een kleinere cupmaat. Maar wat is klein? En welke kleine cupmaten zijn er nu eigenlijk?

 

Hoe klein zijn kleinere borsten?

Nou zo klein als ze willen. It is what nature is all about. Kleinere borsten kunnen passen bij een tiener, lees meer in mijn blog Tips bij het kopen je eerste tiener bh >> 

Niet alleen tieners hebben soms een kleine cup nodig, ook veel volwassen vrouwen hebben kleinere borsten en dus een kleine cup nodig. 

Stel je eens een aantal vrouwen voor uit je naaste omgeving. Grote kans dat dit lijkt op de cover van het boek Bare Reality van Laura Dodsworth. 

100 Women, Their Breasts, Their Stories

In 2015 heeft Laura het boek uitgebracht onder de titel ‘Bare Reality: 100 Women, Their Breasts, Their Stories’. Hierin vind je de foto’s die Laura maakte van de vrouwen en de interviews. 

De vrouwen variëren in de leeftijd van 19 tot 101 en vertellen eerlijk, met moed en humor verhalen over hun borsten en hun levens. Borstgroottes variëren van AAA tot K cup, ook interesses en levens verschillen van een boeddhistische non tot een buikdanseres. Het boek Bare Reality is te bestellen via bol.com, bekijk op bol.com >>

 

Bh kleine maten – hebben we die echt nodig?

Ja!!!

Volwassen vrouwen willen volwassen lingerie, of je borsten nu plus size, medium of petite zijn. 

Een passende bh zit lekker en geeft je zelfvertrouwen. Je kleding staat en voelt beter met de juiste bh.

  • Small is beautiful. Dit is de natuur. Er bestaat niet zoiets als een standaard maat. 
  • Wij hebben ook tepels en hullen deze graag in mooie en beschermende cups. 
  • Kleine borsten hangen (soms) ook (in meer of mindere mate). We houden wel van een beetje support. 
  • We houden van onze petite contouren maar willen ook kunnen kiezen voor een little extra push-up.

 

Bh kleine maten – welke cupmaten zijn er voor kleinere borsten?

Een cupmaat A wordt vaak gezien als dé kleine cupmaat, maar ook cupmaat B wordt wel genoemd als klein. Gelukkig is cup A inmiddels niet meer de kleinste cupmaat. Er zijn bh’s in cupmaat A, AA, AAA en ook AAAA.

En dat geldt overigens ook voor badmode. Zo kent het Duitse markt Buffalo een hele collectie push-up bikini’s voor cup AA. Lees hier meer over de bikini’s van Buffalo voor de kleine cupmaat >>

Lees ook meer over cup AA in mijn blog ‘Kleine AA cup, is deze geschikt voor mij?

Er zijn wereldwijd diverse ontwerpsters die zich speciaal richten op de kleinste cupmaten. Bij www.daintylady.co.uk vind je inmiddels cup AAAA. Dat is zo ontzettend goed nieuws!

Dé petite lingerie store uit Amerika is Lula Lu Petite Lingerie.

bh kleine cu

Lula Lu is gespecialiseerd in cupmaten 32AAA – 38AAA, 30AA – 38AA, 30A – 38A. Alle modellen zijn ontworpen voor de vrouw met kleinere borsten en de modellen worden ook door deze vrouwen getest. 

 

Doe de bh check. Bereken in 10 minuten jouw bh maat

Heb je nog nooit zelf je maten opgemeten of is het al wat langer geleden?

Het is echt de moeite waard dit zelf eens te gaan doen. Meer dan de moeite zelfs.

Want:

  • je leert jouw specifieke maten kennen en leert welke bh maat bij je past. 
  • Je gaat ook ontdekken dat, als je op een tussengrens zit, meerdere bh maten jou kunnen passen.

bh meetlint

Heb je kleine borsten en ben je niet tevreden met je A cup of B cup? Met andere woorden: deze zit niet lekker en sluit niet goed aan? Dan is het zeker tijd om opnieuw naar je maten te gaan kijken. Misschien moet jouw 75A wel een 80AA worden of een 70B. Dit kan allemaal! Een enkele centimeter kan een verschil maken. Het ligt soms erg dicht bij elkaar.

Gebruik de bh maat calculator om te variëren met een centimeter meer of minder en ontdek welke bh maat jij het beste kunt gaan passen. Soms kunnen meerdere maten jouw passen. Ook een model of merk kan wat groter of kleiner vallen.

Als je weet wat jouw alternatieve bh maten zijn? Promise. Dit maakt het shoppen van een bh pas écht leuk. Zoals het ook moet zijn. 

 

Klik hier direct naar de info die jij zoekt:

En heb je nog een vraag over je bh maat ? Laat het mij weten, ik adviseer je graag. 

 

Bereken nu je maat met de bhmaatcalculator
lascana sale badmode