sport bh mannen

Sport bh’s voor mannen

Een sportbeha voor mannen biedt zachte en stevige ondersteuning tijdens het sporten. Of je nu rent, gewichten tilt of yoga beoefent.

Amazon | Gevoerde sportbeha voor heren, fitness, hardlopen, work-out, Ricok Couture

Waarom dragen mannen een bh tijdens het sporten

Een sportbeha kan ervoor zorgen dat je je volledig kunt concentreren op je training zonder afleiding of ongemak.Otto figuuradvies: dit type lingerie past bij jouw figuur Peer, diamant, zandloper, appel of atletisch? Vind jouw figuur

Wehkamp Bh Wijzer - vind de perfecte bh
Een bh maat meten is simpel thuis te doen met deze stappen. Wehkamp Bh Wijzer

Marlies Dekkers bh stijl gids
Alles over de collectie van Marlies: de verschillen in cup en welke bh het beste bij jouw borstvorm past! Stijlgids Marlies Dekkers

Bol Lingerie en badmode
Lingerie van merken zoals Hunkemöller, Triumph en Calvin Klein, maar ook badmode van Cyell en Prima Donna. Lingerie Bol dames

Is het tijd voor je eerste bh? Bij bol vind je fijne tienerbh's van o.a. Boobs en Bloomers, Ten Cate en Claesen's. Shop hier tienerbh'sHet dragen van een sportbeha tijdens het sporten biedt tal van voordelen voor mannen.

Ten eerste zorgt een sportbeha voor de juiste ondersteuning en compressie van de borstspieren, waardoor ongemak en pijn tijdens het sporten worden verminderd. Dit is vooral belangrijk voor mannen die actieve sporten beoefenen, zoals hardlopen of boksen, waarbij de borstspieren veel beweging ervaren.

Een ander voordeel van het dragen van een sportbeha is de vermindering van zogenaamde ‘bounce’. Tijdens het sporten kunnen de borsten van mannen ook bewegen, wat oncomfortabel en afleidend kan zijn. Een sportbeha helpt deze beweging te minimaliseren, zodat je je volledig kunt concentreren op je training zonder afleiding.

Bekijk sport bh’s mannen op Amazon.nl

Daarnaast biedt een sportbeha voor mannen ook vochtregulatie. Veel sportbeha’s zijn gemaakt van vochtafvoerende materialen die zweet wegvoeren van het lichaam. Dit helpt om je droog en comfortabel te houden tijdens het sporten, zelfs tijdens intense trainingssessies.

Bovendien kan het dragen van een sportbeha je zelfvertrouwen vergroten. Het geeft je de gemoedsrust dat je de juiste ondersteuning hebt en helpt eventuele ongemakken of zorgen over het uiterlijk van je borstgebied tijdens het sporten te verminderen.
Veelvoorkomende misvattingen over sportbeha’s voor mannen

Ondanks de voordelen die sportbeha’s bieden, bestaan er nog steeds veel misvattingen over het dragen ervan door mannen.

Een van de meest voorkomende misvattingen is dat sportbeha’s alleen bedoeld zijn voor vrouwen. Dit is absoluut niet waar. Mannen hebben ook behoefte aan de juiste ondersteuning en comfort tijdens het sporten, en een sportbeha kan dit bieden.

Bekijk sport bh’s mannen op Amazon.nl

Een andere misvatting is dat het dragen van een sportbeha voor mannen betekent dat je je mannelijkheid verliest.

Dit is een achterhaald denkbeeld. Het dragen van een sportbeha heeft niets te maken met mannelijkheid, maar alles met comfort en ondersteuning tijdens het sporten. Het is belangrijk om jezelf niet te laten beperken door traditionele genderrollen.

Daarnaast denken sommige mannen dat het dragen van een sportbeha voor mannen betekent dat je jezelf moet verbergen.

Een sportbeha is ontworpen om te passen en te ondersteunen. Het is niets om je voor te schamen, maar iets om trots op te zijn.

Het kiezen van de juiste sportbeha voor mannen voor jouw lichaamstype

Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste sportbeha voor jouw lichaamstype te vinden:

 1. Bepaal de mate van ondersteuning die je nodig hebt: Afhankelijk van de intensiteit van je sportactiviteiten, moet je bepalen of je een sportbeha met lichte, gemiddelde of maximale ondersteuning nodig hebt. Een sportbeha met lichte ondersteuning is geschikt voor sporten met weinig impact, terwijl een sportbeha met maximale ondersteuning geschikt is voor sporten met veel impact, zoals hardlopen.
 2. Meet je borstomvang: Om de juiste maat sportbeha te kiezen, moet je je borstomvang meten. Gebruik een meetlint en meet de omtrek van je borst net onder je borstspieren. Dit geeft je een indicatie van de maat sportbeha die je nodig hebt.
 3. Kies het juiste type sportbeha: Er zijn verschillende types sportbeha’s voor mannen, zoals compressiebeha’s en encapsulatiebeha’s. Compressiebeha’s bieden een strakke compressie en minimale beweging van de borstspieren, terwijl encapsulatiebeha’s elke borst apart ondersteunen en meer bewegingsvrijheid bieden.
 4. Pas verschillende maten en stijlen: Het kan zijn dat je verschillende maten en stijlen moet proberen voordat je de perfecte sportbeha voor jou vindt. Zorg ervoor dat je de sportbeha past en test tijdens verschillende bewegingen om te zien of deze goed past en de juiste ondersteuning biedt.

Hoe meet je de juiste maat voor een sportbeha voor mannen?

Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen de juiste maat sportbeha te meten:

 1. Meet je borstomvang: Gebruik een meetlint en meet de omtrek van je borst net onder je borstspieren. Zorg ervoor dat het meetlint strak maar niet te strak om je borst zit. Noteer de meting in centimeters.
 2. Meet je bandmaat: Meet de omtrek van je lichaam net onder je borst. Dit geeft je de bandmaat van je sportbeha. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal en recht is.
 3. Bereken je cupmaat: Trek de bandmaat af van de borstomvang. Gebruik de volgende tabel om je cupmaat te bepalen:
  • 0-1 cm verschil: AA-cup
  • 1-2 cm verschil: A-cup
  • 2-3 cm verschil: B-cup
  • 3-4 cm verschil: C-cup
  • 4-5 cm verschil: D-cup
  • 5-6 cm verschil: DD-cup
  • 6-7 cm verschil: E-cup
  • 7-8 cm verschil: F-cup
 4. Combineer je bandmaat en cupmaat: Nu je je bandmaat en cupmaat kent, kun je de juiste maat sportbeha vinden. Bijvoorbeeld, als je borstomvang 90 cm is en je bandmaat 80 cm, dan is je maat 80C.

Het is belangrijk om te onthouden dat de maatvoering kan variëren tussen verschillende merken en stijlen. Het is altijd het beste om de maattabel van de specifieke fabrikant te raadplegen en eventueel meerdere maten te proberen om de juiste pasvorm te vinden.

Bekijk sport bh’s mannen op Amazon.nl

Verschillende soorten sportbeha’s voor mannen en hun kenmerken

Er zijn verschillende soorten sportbeha’s voor mannen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende types:

 1. Een compressiebeha voor mannen biedt een strakke compressie en minimaliseert de beweging van de borstspieren tijdens het sporten. Dit type sportbeha is ideaal voor mannen die behoefte hebben aan maximale ondersteuning en minimale bounce.
 2. Een encapsulatiebeha voor mannen biedt afzonderlijke ondersteuning voor elke borst en geeft meer bewegingsvrijheid. Dit type sportbeha is geschikt voor mannen die behoefte hebben aan ondersteuning zonder een te strakke compressie.
 3. Een hybride beha combineert de eigenschappen van zowel een compressiebeha als een encapsulatiebeha. Het biedt zowel compressie als afzonderlijke ondersteuning, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende sportactiviteiten.
 4. Een naadloze beha voor mannen biedt een glad en comfortabel gevoel zonder schuren of irritatie. Dit type beha is ideaal voor mannen die gevoelig zijn voor wrijving of huidirritatie tijdens het sporten.

Elk type sportbeha heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van je specifieke behoeften en sportactiviteiten.

Bekijk sport bh’s mannen op Amazon.nl


Andere interessante blogs

Dé bh gids voor kleine cups AAA-A
Beha’s voor AAA cupmaat
Alternatieven voor je bh
De gemiddelde cupmaat in Nederland
Bh verlengstukken

Leuke blog? Deel op facebook:


Otto figuuradvies: dit type lingerie past bij jouw figuur Peer, diamant, zandloper, appel of atletisch? Vind jouw figuur

Wehkamp Bh Wijzer - vind de perfecte bh
Een bh maat meten is simpel thuis te doen met deze stappen. Wehkamp Bh Wijzer

Marlies Dekkers bh stijl gids
Alles over de collectie van Marlies: de verschillen in cup en welke bh het beste bij jouw borstvorm past! Stijlgids Marlies Dekkers

Bol Lingerie en badmode
Lingerie van merken zoals Hunkemöller, Triumph en Calvin Klein, maar ook badmode van Cyell en Prima Donna. Lingerie Bol dames

Is het tijd voor je eerste bh? Bij bol vind je fijne tienerbh's van o.a. Boobs en Bloomers, Ten Cate en Claesen's. Shop hier tienerbh's