Kleine bh cup AA. Voor wie geschikt?

Bh cup AA

Een bh in cup AA is één van de kleinere cupmaten die verkrijgbaar zijn. Helaas is deze cup nog niet zo ingeburgerd als de A cup. Er wordt vaak gedacht dat cup A de kleinste cup is en daarom wel goed zal zijn. 

En dat is onzettend jammer, want ik kom vrouwen tegen die een cup A dragen, maar eigenlijk een kleinere cup nodig hebben. Zoals een AAA cup of een AA cup. Soms hebben vrouwen een cup B nodig in plaats van een A. Ook dat komt voor.

Het is goed je te realiseren dat de cups heel dicht bij elkaar kunnen liggen. Hoe dan? Nou simpelweg omdat een centimeter meer of minder bij het opmeten soms al betekent dat je cup en/of bandmaat verandert. 

Ook het bh merk of een model kan ervoor zorgen dat je misschien zelfs meerdere bh maten past. Dit komt vooral voor als je op een tussengrens tussen 2 bandmaten zit. Zelf heb ik 3 verschillende bh maten in mijn lingerielade en ze passen me allemaal. Soms kies ik een bandmaat groter, maar neem dan wel een cupmaat kleiner, om zo dezelfde cupgrootte te behouden. 

bh cup aa lulalu

Onderzoeken zouden aantonen dat meer dan de helft van de vrouwen een verkeerde bh draagt. Dit komt voor bij alle maten, of je nu kleinere of grotere borsten hebt. Bij vrouwen met kleine maten is het percentage misschien nog wel hoger.

Hoe komt dit?

  • Kleine cupmaten, zoals een AA cup zijn moeilijker te krijgen, we zijn er dus minder mee bekend.
  • Doorgaan met iets wat ons niet past. ‘Ik heb altijd een cup A gedragen en dit zal het wel het beste voor mij zijn’
  • Bh maattabellen zijn onvolledig. AA en AAA zijn niet altijd opgenomen in de tabel.
  • Onwetendheid verkoopsters; als je van het bestaan niet weet zal men je ook niet kunnen doorverwijzen naar bijvoorbeeld een online shop voor de maat die je wel moet hebben. 

 

Otto – Beugelbh aa – d cup

Hoe weet ik of een bh cup AA voor mij geschikt is?

Weten is meten. En dat geldt natuurlijk voor elke vrouw ongeacht welke grootte haar borsten ook zijn. Heb je 10 minuten? Dat is mooi, want dat is alles wat je nodig hebt. En o ja, een meetlint natuurlijk. Bij Hema Online kun je deze eenvoudig bestellen. 

Gebruik na het meten van je onderwijdte en bovenwijdte onze handige bh maat calculator, deze geeft maat advies voor cupmaat AAA tot en met cupmaat O. Onderaan deze blog vind je een link naar deze calculator.

 

Waarom dragen we jarenlang een bh die niet past ?

Echt. Het is zooo makkelijk om door te gaan met iets dat je gewend bent. Ook al is dat iets wat misschien helemaal niet goed is voor je. Zoals een slecht zittende bh.

Totdat ik mij ging verdiepen in het opmeten van mijn eigen bh maten, droeg ik jarenlang verkeerde bh’s.

Veel bh maattabellen zijn niet compleet. Zij missen eenvoudigweg cup AA en cup AAA in de tabel.

Als je weet wat je bh advies maat is zul je pas echt lekker kunnen shoppen. Je weet welke bh maat je het beste kunt gaan passen, maar weet ook welke alternatieve maten eventueel geschikt kunnen zijn voor jou.

 

Otto – Nuance beugel bh AA – C cup

Waar vind ik bh’s in cupmaat AA?

Gelukkig zijn er internationaal meerdere ontwerpers die zich specifiek richten op de petite size bra.

Otto heeft in Nederland online absoluut de grootste keuze. Trouwens ook als je een bikini zoekt in cup AA is Otto jouw adres.

 

Shops Internationaal voor bh cup aa

Bij www.daintylady.co.uk vind je inmiddels cup AAAA. Dit is zo ontzettend goed nieuws voor vrouwen met kleine borsten.

Dé lingerie store die er voor mij uitspringt is Lula Lu Petite Lingerie uit Amerika. Grown up lingerie voor de petite size kun je hier vinden, van basics tot sexy modellen. 

Lula Lu is gespecialiseerd in cupmaten 32AAA – 38AAA, 30AA – 38AA, 30A – 38A. Alle modellen zijn ontworpen voor de vrouw met kleinere borsten en de modellen worden ook door deze vrouwen getest.

Voor cup AA verwijs ik je graag naar de online collectie van Wehkamp, Otto en Lascana.

 

Bereken nu je maat met de bhmaatcalculator
lascana sale badmode

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *