bh maat

Bh maat berekenen

Wehkamp bh's cup AA - K Shop now
Lascana bikini's vanaf cup AA Shop now
Otto cup AA - J Shop now
Sapph sexy bh's t/m cup G Shop now
bol.com meer dan 40 lingerie merken! Shop nowJe bh maat berekenen. Hoe precies?

Je eigen bh maat berekenen is toch meestal iets dat we liever niet zelf doen. En ben je happy met je bh? Dan is het ook helemaal niet nodig.

Maar twijfel je over je bh maat en zit je bh niet lekker? Lees dan hoe je in 10 minuten jouw maten meet én welke bh maat (of maten!) voor jou het beste zijn.

vrouw maakt bh bandmaat vast
Ben je echt tevreden met je bh?

Het voordeel van een passende bh

Niets is zo vervelend als de hele dag je bh voelen, of de hele dag je bh rechttrekken. Dit is niet hoe een bh moet voelen. Voor geen enkele vrouw.

Als je weet dat 50 tot 80% van de vrouwen geen goed passende bh draagt (tja de percentages in de verschillende onderzoeken wijken nog wel eens wat af). Zelf dacht ik altijd dat deze cijfers wat overtrokken waren. Maar uit eigen ervaring weet ik dat we soms doorgaan met iets dat helemaal niet goed voor ons is, zoals een slecht zittende bh. Dan is dat op zijn zachtst gezegd ‘jammer’. Maar gelukkig is zelf je bh maat berekenen niet moeilijk.

bh in verkeerde maat
Een passende bh geeft je zelfvertrouwen én zit lekker


Tip! Bekijk de video van Hunkemoller voor het vinden van jouw perfecte bh maat. Volg stap voor stap de instructies op Hunkemoller.nl om jouw exacate bh maat te ontdekken. 

Waarom wachten we vaak te lang met het opmeten van onze maten?

  • ach, we zijn de bh nu eenmaal gewend (ondanks dat ie niet lekker zit)
  • deze maat is mij geadviseerd
  • we nemen eenvoudigweg niet de tijd (10 minuten!) om toch eens even onze onderwijdte en bovenwijdte op te meten en onze bh maat op te zoeken
  • deze bh maat hebben we altijd gehad en houden dan deze maar (ondanks dat je bh maat meerdere malen tijdens je leven kan veranderen).
Heb je geen meetlint? Kijk even bij de Hema of bestel een kleermakersmeetlint bij bol.com makkelijk en snel online. Wist je trouwens dat bol.com een grote collectie bh’s van meer dan 40 merken heeft?
Bekijk op bol.com


Je bh maat berekenen, hoe werkt dat?

Voordat je je bh maat kunt berekenen heb je twee maten nodig:

  • je onderwijdte
  • je bovenwijdte

Deze 2 maten ga je bekijken in een bh maat tabel of je kunt de bh maat calculator hiervoor gebruiken.

Bh maat berekenen vanuit een bh maat tabel

Voorbeeld 1.
Stel je meet 95 centimeter onderwijdte en 110 centimeter bovenwijdte. In de onderstaande maat tabel kom je dan op bandmaat 95. Je bovenwijdte bevindt zich in de rij van cupmaat B. Jouw bh adviesmaat is hier dan 95B.

Voorbeeld 2.
Stel je meet 77 centimeter onderwijdte en 91 centimeter bovenwijdte. In de onderstaande tabel kom je dan op bandmaat 75 en op cupmaat C. Je zou ook 75B kunnen passen (omdat je ook dicht bij deze cup zit)

Echter zit je ook aan de bovengrens van bandmaat 75. Het kan zijn dat bandmaat 80 je ook goed past. In dit geval zal 80A een goede maat voor je kunnen zijn. Als je een grotere bandmaat kiest, verandert ook je cup volume mee. Om dezelfde cupgrootte te behouden moet je dan 1 of 2 cup maten terug gaan.

Waar moet je op letten als je een bh maat tabel gebruikt!

  • Niet alle tabellen bevatten alle bh maten, cupmaat AA en zeker AAA missen vaak. Ook de grotere cupmaten vind je niet in een ‘standaard’ maat tabel.

.

Bh maat berekenen met de bh maat calculator

De bh maat calculator berekent maatadvies voor cupmaat AAA tot en met cupmaat O. De bandmaat reikt van 60 tot en met 130.

De calculator maakt het nog makkelijker voor je om eens te variëren met een centimeter meer of minder. En dat is precies wat ik wil, omdat veel vrouwen op een tussengrens zitten en dus verschillende bh maten passen. Welke bh je kiest is op basis van je voorkeur en ervaring. Het merk en type bh spelen ook een rol (het ene merk valt weer anders dan het andere merk).

Als je je onderwijdte en bovenwijdte hebt gemeten ga je vervolgens de calculator gebruiken. De calculator geeft direct een bh advies maat.

bh maat calculator


Het voordeel van de bh maat calculator

  • veel bh maat tabellen zijn niet volledig – ze missen de kleinste en/of de grootste cupmaten
  • en nogmaals: ik wil dat je speelt met de calculator, doe eens een centimeter meer of minder bij je onderwijdte en/of bovenwijdte. Je ontdekt zo sneller of je misschien op een tussenmaat zit en meerdere bh maten kunt gaan passen.

.

elke vrouw een passende bh
Elke vrouw is uniek, zo is haar bh

Pak zelf de regie als het om je bh gaat en leer je maten vandaag nog kennen. Speel met de bh maat calculator en ontdek of je misschien meerdere bh maten kunt gaat passen.

Afhankelijk van het merk en model weet jij welke bh maat het beste bij je past. En misschien is die andere maat soms net wat beter voor je.  

Ontdek meer dan 40 lingeriemerken op bol.com »

Bekijk op bol.com


Index bhmaatcalculator.nl

En heb je nog een vraag over je bh maat ? Laat het mij weten, ik adviseer je graag. 


Bereken nu je maat met de bhmaatcalculator
lascana sale badmode