bh bandmaat

Mijn bh bandmaat te strak of juist te los?

Niets zo vervelend als een bh dragen die je niet (meer) lekker zit. Je bh bandmaat speelt een belangrijke rol. Zit ie niet goed meer? Doe mijn 4 stappen check naar je nieuwe bandmaat


Hoe kan het dat mijn bandmaat niet meer past?


1. Je omvangsmaat is veranderd

vrouw doet haar bh band vast

Misschien is je gewicht toe- of afgenomen. Pak een centimeter en meet je onderwijdte (houdt het meetlint onder je borsten). Check eenvoudig jouw beste bandmaat in mijn bh calculator.

Sommig vrouwen behouden dezelfde bh maat hun hele leven. Vele vrouwen ook niet. Allerlei oorzaken kunnen effect hebben op je lichaam en je bh maat. Denk aan schommelingen in je gewicht, hormonale invloeden, zwangerschap en borstvoeding of een operatie aan één of twee van je borsten.


Bepaal nu je bh maat eenvoudig bij jouw favoriete shop

Berekenen doe je zo » Otto
Beha wijzer » Wehkamp
Zo meet je hem op » Hema
Bh in 3 stappen » Hunkemöller
Zo zit je bh perfect » Bonprix
Welke bh wil ik? » bol.com
2. Je bh is versleten

Als je net als mij moeilijk afstand doet van je favoriete bh, of te lui bent om er een nieuwe bij te kopen? De kans is groot dat de bh gewoon is versleten. De elastan in de stof heeft geen kracht meer en steunt je niet meer. En hoe zeer je de bh nog zo mooi vindt, deze begint je telkens meer te irriteren.

bh die niet meer lekker zit
Alleen een passend bh zit lekker én geeft je extra zelfvertrouwen

Wist dat een rustdag voor je bh ook belangrijk is voor een langere levensduur?


2. Welke bh kies ik als mijn bandmaat te strak is?

Misschien ben je wat aangekomen. Dit hoeft maar minimaal te zijn, want een centimeter meer of minder kan een hele nieuwe bh maat betekenen.

Je kunt ervoor kiezen om een bh verlengstuk aan te haken zodat je niet gelijk een nieuwe bh hoeft te kopen bekijk 8 bh extenders hier

Wat veel vrouwen niet weten is dat met een andere bandmaat ook automatisch het cupvolume meeverandert. Dus ga je van 85B naar 90B? Dan wordt ook het cup volume groter. Wil je dezelfde cup behouden als die van een 85B dan moet je kiezen voor 90A.

Nog een voorbeeld

Stel je draagt een bh in maat 75B. Je vindt dat de bandmaat te strak zit en daarom kies je voor de bh maat 80B. Besef dat in dit geval de cupmaat groter wordt als je een bandmaat omhoog gaat en dezelfde cupmaat neemt.

  • 75B en 80A hebben dezelfde cup volume
  • 75B en 80B hebben niet hetzelfde cup volume
katoenen beugel bh van wehkamp

Katoenen beugel bh wkmp’s own | Bekijk collectie bh’s Wehkamp

Wil je geen grotere cupmaat omdat deze prima was? Dan moet je kiezen voor 80A. Je gaat dan van 75B naar 80A. In dit geval blijft het cupvolume van je bh gelijk terwijl je een wat ruimere bandmaat neemt.

Bekijk ook de 4 stappen om nu je bh maat te berekenen


3. Mijn bh bandmaat is te wijd, welke bhmaat kies ik nu?

vrouw maakt bh bandmaat vast


Belangrijk!

Als je bh is versleten verliest het zijn elasticiteit. Dit kan je het gevoel geven dat de bh te ruim is, terwijl het nog altijd de juiste bh maat voor je is. Lees meer over de levensduur van je bh hier

Is de bandmaat gewoon te ruim? Ik adviseer je altijd even zelf je onderwijdte op te meten. Check je bandmaat eenvoudig in mijn bh calculator

Voorbeeld

Stel je draagt een bh in maat 90D. Je vindt de bandmaat te ruim is en past een bh in maat 85D. Je zult merken dat de bandmaat strakker wordt maar dat de cups van deze bh kleiner zijn dan je gewend was.

Dat klopt. Wil je dezelfde cup volume behouden? Dan kies je voor bh maat 85E.

BH met steuncups Hedona van Chantelle | Bekijk bh’s van Otto

Je bh bandmaat kun je zelf prima opmeten. Omdat je lichaam verandert gedurende je leven kan het zijn dat je bh bandmaat niet altijd hetzelfde hoeft te zijn. Hetzelfde geldt voor je cupmaat. Tips voor het opmeten van je cupmaat vind je hier

Je bh maat zelf opmeten is niet moeilijk. Het kost je misschien een kwartiertje. Je shopt past echt lekker als jij weet welke bh maat of maten jij het beste kunt passen.


Bepaal nu je bh maat eenvoudig bij jouw favoriete shop

Berekenen doe je zo » Otto
Beha wijzer » Wehkamp
Zo meet je hem op » Hema
Bh in 3 stappen » Hunkemöller
Zo zit je bh perfect » Bonprix
Welke bh wil ik? » bol.com

Leuke blog? Deel op facebook:
NAAR BOVEN